Sisene Registreeru

Logi sisse

Kasutajanimi *
Salasõna *
Jäta mind meelde

Loo konto

(*) tärning märgitud väljad on kohustuslikud
Ees- ja perenimi *
Kasutajanimi *
Salasõna *
Korda salasõna *
E-post *
Korda e-posti *
Captcha *
Reload Captcha
Mulla 6a
E-R 10-19
L 11-16
Tel. 6738 318
Kategooria: Ürdid, vürtsid
Tootekood: STM00384
EAN: 9004145003842

Safran 0.5g Sonnentor

Safran_0.5g_Sonn_4f745d7e6c1fc.jpgSafran_0.5g_Sonn_4f745d7e6c1fc.jpg

8,25 €
/ PK
Mulla 6a >5pk
Likes to 1 people
Toote kirjeldus
Safran on vürts, mida saadakse safrankrookuse õiest. Vastpuhkenud õied korjatakse, nendest eraldatakse emakasuudmed, mida kuivatakse 15 minutit erilises kuivatis või pool tundi toatemperatuuril. 100 g vürtsi saamiseks läheb vaja 5000-8000 krookuseõit. Valmis safran kujutab endast veidi õlist massi, mis koosneb omavahel põimunud tumepruunikaspunastest ning helekollastest habrastest niidikestest. Mida vähem on massis helekollaseid niidikesi (tolmukaid) seda parem on maitseaine. Safran annab toidule kuldkollase värvuse ja erilise maitse. Safraniga maitsestatakse pagaritooteid, puuviljakreeme, kastmeid ja likööre, ka hautatud ja keedetud kalatoite ning magusat riisipudingut. Idamaades on safran hinnatud maitseaine, mida lisatakse veise- ja kanalihast toitudele ning riisile ja köögiviljale. Aserbaidzhaani ja Tadzhiki köögis on safran asendamatu maitseaine pilaffile, liha- ja kanasalatite, aedoa ja baklažaanitoitude valmistamisel. Paremaks aroomi väljatoomiseks safran peenestatakse ja pannakse mõneks minutiks sooja vette ning lisatakse toidule 4-5min enne valmimist.