-
Soome farmerite eksperiment: toitained ja energia ringlevad kohapeal08.12.2019
Seda, et sõnnik kasutatakse ära põllu väetamiseks, on farmerid teadnud sajandeid. Tänapäevaks on mitu pikka sammu edasi astutud ja seda nimetatakse nüüd ringmajanduseks – kõik, mis tootmisest järele jääb, leiab samas farmis taas kasutust. -
Šveitsi professor: raisake toitu vähem08.12.2019
Mahetootmise saagikus on tavatootmise omast 20 protsenti väiksem. Samas ulatub toidu raiskamine 30 protsendini. Väiksema saagi tasakaalustaks väiksem toidu raiskamine. -
Mahe on Eesti tulevikusuund. Eesti mahepõllumajanduse juubelikonverents25.11.2019
Homme, 26. novembril peetakse Tartus, Eesti Maaülikooli peahoones mahepõllumajanduse juubelikonverentsi. Ettekandeid ja arutelusid saab jälgida kell 10-17 Delfi TV https://tv.delfi.ee/ ja EMÜ https://video.emu.ee/ otseülekandes. -
Skandinaaviamaade suurim mahemess oli tulevikku vaatavalt kontaktiderohke19.11.2019
Eelmisel nädalal toimus Rootsis Malmös Skandinaaviamaade suurim mahemess Nordic Organic Food Fair 2019, millel osales põllumajandus-kaubanduskoja ühisstendil 8 Eesti ettevõtet. -
Kas teadsid, et mahetoote kinnituse annab vaid EL-i ametlik mahelogo?15.11.2019
Eesti Maaülikooli Mahekeskuse juhataja Elen Peetsmann sõnas möödunud nädalal toimunud Danonki mahetoidu üritusel, et mahetoidu määratlemine võib ühiskonnas veel segadust tekitada. “Probleem tekib inglise keelsete väljendite kohandamisel, eesti keeles on õige kasutada sõnu “mahetoit” ehk “ökotoit”,” ütles Peetsmann ning sõnas, et importtoodete originaalpakendil on originaalkeeles näiteks natural või organic. -
Maaülikooli aasta vilistlane on Viljar Veidenberg11.11.2019
8. novembril toimunud Eesti Maaülikooli akadeemilisel aastapäevaaktusel kuulutati maaülikooli aasta vilistlaseks Pajumäe talu noorperemees, mahetootja Viljar Veidenberg. Palju õnne! -
Kutse mahepõllumajanduse juubelikonverentsile: 30 aastat mahepõllumajandust Eestis03.11.2019
Tänavu täitub 30 aastat mahepõllumajanduse algusest Eestis. 26. novembril Eesti Maaülikoolis toimuval juubelikonverentsil heidame pilgu mahepõllumajanduse algusaegadesse, räägime praegusest seisust ja vaatame tulevikku. -
Maheturg 2019: ekspordile orienteeritud Eesti mahesektor vaatab ka siseturu suunas31.10.2019
Täna, 31. oktoobril toimub Tartus Eesti Rahva Muuseumis põllumajanduskoja konverents Maheturg 2019, mille keskseks teemaks on mahetoidu pakkumine koolides ja lasteaedades. Konverentsil analüüsitakse ka maheturu olukorda ja väljavaateid ning põllumajanduspoliitika arengusuundi. -
Mahepõllumajandus võib olla üks lahendusi ÜRO säästva arengu eesmärkide saavutamiseks29.10.2019
Kui tahame säilitada tulevastele põlvedele jätkusuutlikku toidutootmist ja tulla toime paljude meie planeedi ees seisvate väljakutsetega, sealhulgas kliimamuutustega, tuleks soodustada mahepõllumajanduslike praktikate levikut. Hollandi maheorganisatsiooni Eosta raport näitab, et mahepõllumajandusel võib olla oluline roll ÜRO ülemaailmse säästva arengu tegevuskava eesmärkide (SDG) saavutamisel. -
Kodumaine kasemahl turgutab neere ja peletab väsimust. Vaata, kuidas kohalik ettevõte seda toodab!24.10.2019
Tartumaal Hellenurme külas tegutsevad elukaaslased Birgit Lõhmus ja Rain Komlev, kelle eestvedamisel sündis 2017. aastal Birch Lagoon OÜ, mis tegeleb traditsiooniliste hapendatud kasemahlajookide tootmisega.